Vaše příběhy

Náš syn dlouho nemluvil

Můj syn Marek začal navštěvovat soukromou mateřskou školu. S mluvením na tom nebyl nijak valně, ale počítala jsem s tím, že je to vůči jeho věku normální a ve školce se všechno srovná. Výrazný pokrok jsem nezaznamenala ani po navštěvování školky během prvního roku. Když jsem pozorovala ostatní děti, byly na tom o poznání lépe než náš Marek. Pořád jsem si ale myslela, že jeho řeč je teprve ve vývoji a časem bude všechno lepší. Měla jsem pocit, že tyhle věci se řeší mnohem později.

Dost mě překvapilo, že si jednoho dne přinesl s sebou domů doporučení na logopedii. Díky skvělé péči v naší školce, která jednoho krásného dne objednala v rámci programu logopedku, jsme měli s ostatními maminkami konečně impuls začít s řečí našich dětí něco dělat. Zpočátku jsem se toho trochu bála. Nechtěla jsem, aby si Marek myslel, že je v něčem horší, nebo že navštěvuje nějakého doktora. V podstatě jsem ale nevěřila, že se dobereme nějakého výsledku, Marek je šídlo, co neposedí a čekala jsem, že každá lekce bude pro mě malým utrpením. Později jsem ale poznala, že to vůbec není tak hrozné, jak jsem si myslela.

Paní doktorka (logopedka) byla skvělá. Dokázala Marka natolik zaujmout, že se prakticky na každou návštěvu těšil. Zabrat to dalo spíš mně, pravidelně jsme doma opakovali důležitá slova a hry, aby cvičení řeči bylo intenzivnější. Vůbec jsem nečekala, že budeme mít takový úspěch. Díky logopedii jsem již po několika týdnech viděla ten obrovský pokrok, co Marek udělal. Každá hodina byla pro něj velkou motivací něco překonat a díky našim odměnám i něco získat. Jak se podařila první věc, najednou se lépe a lépe dařily ty ostatní. Jsem neuvěřitelně vděčná školce, že mi doporučila logopedii s tak skvělou péčí a že jsem pochopila, jak důležité je začít včas a dítěti se po této stránce věnovat.

Marek dneska mluví normálně, nemá takový blok jako dřív. Je to zdravý kluk, co chodí do druhé třídy a svou řeč zvládá výborně, za což vděčím právě logopedii.

Comments for this post are closed.

Sluchová vada, byl to šok!

Klárka byla už od narození to nejhodnější miminko. Skoro neplakala, jen spinkala nebo se spokojeně usmívala. Proto …

Můj kamarád koktá

„V soso-v sobotu hrají f-f f klubu Jaři!“ Takto nás častuje informacemi Tomáš, náš kamarád, o kulturním dění …

Náš syn dlouho nemluvil

Můj syn Marek začal navštěvovat soukromou mateřskou školu. S mluvením na tom nebyl nijak valně, ale počítala jsem …